Obilježen Europski dan filantropije i zakladništva u Zadru

29. rujna 2023.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinatorica Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT!, u suradnji sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva po osmi put  se uključila u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva i to tijekom Tjedna filantropije u razdoblju od 23. rujna do 1. listopada 2023. godine.

Središnje obilježavanje Tjedna filantropije 2023. održalo se danas u Zadru, u petak, 29. rujna i to brojim aktivnostima u okrugu Opće bolnice Zadar i okrugu IMPACT- Europskog centra međusektorske suradnje za održivi razvoj. Ove godine u središnje obilježavanje uključili su se učenici 3 škole Zadarske županije i to: Osnovna škola Stanovi, Osnovna škola Sveti Filip i Jakov i Klasična gimnazija Ivana Pavla II.
 
Tri aktivnosti su se provele u sklopu središnjeg obilježavanja:
 
*OKUPAJ ŽIVOT BOJAMA
Učenici zadarskih škola oslikali su kroz akciju ‘Okupaj živo bojama’ zidni mural na zgradi bolnice kod dijela Službe za ginekologiju i opstetriciju u suradnji s uličnim umjetnikom, gospodinom Mirom Petkovićem Modulom;
 
*DJECA ZA DJECU S OTISKOM SRCA
Učenici, polaznici nižih razreda, sudjelovali su u radionicama koje su se održale u IMPACT centru. Na radionicama učenici su izradili igračake koje su potom darovali malim pacijentima – djeci koja su na liječenju u Općoj bolnici Zadar;
 
*ZA ZELENO SRCE GRADA
Djeca i mladi zajedno s predstavnicima zaklada pomogli su u sadnji će doniranih stabala u okrugu Opće bolnice Zadar kako bi zazelenili okoliš kroz akciju ‘Za zeleno srce grada’.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.