Hrvatska ‪1. listopada obilježava Europski dan filantropije i zakladništva

23. rujna 2021.

Tjedan filantropije 2021. godine

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinatorica Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 43 članica i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, po šesti put uključuje se u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva i to u razdoblju od 1. do 10. listopada 2021. godine.

Članice Hrvatskog foruma zaklada ZaDobroBIT!, navedene u Kalendaru događanja (niže u tekstu), organiziraju ovim povodom brojne aktivnosti kojima je cilj motivirati što veći broj građana/-ki da svojim vlastitim angažmanom doprinesu daljnjem razvoju filantropije u Hrvatskoj.

Ove godine, kao i prethodne, promovira se i virtualna izložba o povijesti filantropije u Hrvatskoj na temelju ranije prikupljenih informacija/materijala predstavljene na prvom obilježavanju 2016. godine, kao i kratki film o o filantropiji koji je dostupan je na službenim mrežnim kanalima (youtube, vimeo) te ga se može preuzeti u svrhu obilježavanja Tjedna filantropije 2021. godine.

Ujedno, zbog provođenja mjera sprečavanja širenje zaraze COVID-19 a u želji da se, kao i svake godine, u aktivnosti uključe djeca i mladi Nacionalna zaklada u tjednu obilježavanja Europskog dana filantropije pokreće Pilot Program uključivanja 13 škola na međunarodnu platformu ‘DoGood People’ putem koje će se djecu i mlade poticati pri ispunjavanju grupnih izazova programiranih u svrhu ostvarivanja UN-ovih globalnih ciljeva održivog razvoja za 2030. godinu.

Europska zaklada za filantropiju i drustveni razvoj je korisnica
financijske podrske Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u
podrucju razvoja filantropije i zakladnistva u Republici Hrvatskoj.

Partneri:

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Mozaik.ba

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je članica

European Foundation Centre   Transnational Giving Europe Dafne Dafne – Donors and Foundations Networks in Europe