Imamo ideju! – webinar o Projektima solidarnosti

23. ožujka 2021.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u sklopu tjedna webinara za programe Erasmus + i Europske snage solidarnosti 29. ožujka 2021. godine organizirala je webinar o Projektima solidarnosti pod nazivom ‘Imamo ideju!’

Snimka webinara dostupna je OVDJE

‘Projekti solidarnosti’ aktivnost je u okviru programa Europske snage solidarnosti koja omogućuje skupini od petero mladih ljudi u dobi od 18 do 30 godina da dobiju bespovratna sredstva kako bi zajedničkim snagama proveli svoju ideju/inicijativu i potaknuli konkretnu promjenu u svojoj zajednici na području Hrvatske s naglaskom na potresom pogođena područja (Petrinja, Glina, Sisak…). Za prijavu na projekt je, pored zadovoljavanja nekoliko formalnih uvjeta, bitna ideja i želja za doprinosom i iskazivanjem solidarnosti prema zajednici od strane mladih ili organizacija koje do sada nisu imali iskustvo u pisanju projektnih prijava. Spomenute skupine će na ovaj način dobiti priliku samostalno voditi projekt financiran iz EU sredstava a pritom i steći praktična znanja.

Interaktivni webinar ‘Imamo ideju!’ organizira se kako bi se mladima i organizacijama mladih i za mlade pomoglo oko prijave projekata solidarnosti. Djelatnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije na webinaru će reći nešto više o samoj aktivnosti “Projekti solidarnosti”, pojasniti kako se prijaviti na projekt te predstaviti uspješno provedene projekte solidarnosti u Hrvatskoj. Događaj je namijenjen mladim osobama, predstavnicima udruga, srednjih škola ili drugih organizacija i ustanova.

Foto by Agencija za mobilnost i programe Europske Unije

Europska zaklada za filantropiju i drustveni razvoj je korisnica
financijske podrske Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u
podrucju razvoja filantropije i zakladnistva u Republici Hrvatskoj.

Partneri:

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Mozaik.ba

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je članica

European Foundation Centre   Transnational Giving Europe Dafne Dafne – Donors and Foundations Networks in Europe