˝Zoom˝ i ˝Volonteri za djecu˝ – Inicijative grada Jastrebarskog

27. lipnja 2019.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, uz potporu Veleposlanstva SAD-a, sklopile su ugovor sa dvjema neformalnim skupinama mladih iz Jastrebarskog, u sklopu projekta ˝Mladi: snaga zajednice˝.

Inicijativa „ZOOM“, portal je za mlade Jaskance kojim se mladima u #Jastrebarskom želi pružiti brz i jednostavan pristup informacijama o školi, državnim maturama, fakultetima, zabavnim i kulturnim događanjima, natječajima te na taj način spojiti različite mlade koje veže zajednički život u ovoj zajednici. Portal bi bio aktualan, a informirao bi ljude u zajednici ne samo o raznim događajima i aktivnostima u gradu, već i o uspjesima i inicijativama talentiranih mladih ljudi, kao i projektima koji se provode u gradu.

Pokretačice ove inicijative o istoj su rekle: “Svrha portala je pomoći mladim ljudima grada da se aktivno uključe u mnogobrojne udruge, organizacije i aktivnosti grada te da istraže sve što im pruža život u Jastrebarskom. Također, cilj joj je predstaviti i podržati talentirane mlade Jaskance (poduzetnike, sportaše, glumce, glazbenike itd.) te ih spojiti s mladima istih interesa kako bi se stvorile nove ideje i pokrenule nove inicijative prilagođene mladima u Jaski.

 

Inicijativom “VOLONTERI ZA DJECU˝  pokretačice osmišljavaju slobodno vrijeme za djecu i s djecom u svojoj lokalnoj zajednici. 
O inicijativi su rekle: “Kako s prestankom nastave i s početkom praznika djeca nemaju organizirano slobodno vrijeme i u tom periodu prestaju i sve izvanškolske aktivnosti, potrebno je djeci pomoći organizirati njihovo slobodno vrijeme i ponuditi im kvalitetne sadržaje. Uočeni problem je neorganiziranost slobodnog vremena djece za vrijeme trajanja ljetnih i zimskih školskih praznika. Organizirati ćemo radionice za djecu. Radionice će biti sportskog, znanstvenog i kreativnog karaktera, a djeca će moći odabrati onu aktivnost koju žele.”

Njihove inicijative možete pogledati i pratiti na Facebook stranici ˝Zadobrobit.hr˝.

 

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.