Dodjela nagrada aktivnim zadarskim učenicima u NSK

1. prosinca 2017.

Na ovogodišnjem završnom događanju Europskog tjedna filantropije u Hrvatskoj za 2017. u Zadru, sa temom “Dobrota nas veže i spaja”, u organizaciji Nacionalne zaklade za civilno društvo i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj, sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih  škola sa područja Zadra te su svoj filantropski doprinos iskazali porukama dobrote.

Pokrenuta je inicijativa za udruživanjem i pokretanjem zajedničke akcije među školama sa svrhom djelovanja u lokalnoj zajednici. Četiri osnovne i jedna srednja škola su se udružile i predložile hvalevrijednu akciju ‘Oblikovanja slikovnice za djecu s filantropskom temom’, s obzirom da su uočili potrebu poticanja učenika i njihovih roditelja na razmišljanje o filantropiji i načinima na koji bi se oni mogli uključiti u pomaganje potrebitima. Slikovnicu će napisati i ilustrirati učenici navedenih škola. Pokrenutom akcijom škole su nagrađene od strane organizatora Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj u iznosu od 2.000,00 kn, pojedinačno. Vrijedni učenici i profesori pripadaju slijedećim nagrađenim  školama:

  1. Osnovna škola Šime Budinić, Zadar
  2. Osnovna škola Stanovi, Zadar
  3. Osnovna škola Petar Preradović, Zadar
  4. Klasična Gimnazija Ivana Pavla II, Zadar
  5. Osnovna škola sv. Filip i Jakov, Sv. Filip i Jakov

Uručivanje nagrade vrijednim profesorima i učenicima, budućim filantropima održano je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dana 01.12.2017. u 11:00 h uz dodjelu nagrada Nacionalne  zaklade za razvoj civilnoga društva koja je dodijelila 10 (deset) nagrada za razvoj volonterstva u Hrvatskoj pod nazivom ‘Otisak srca’.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.