Sarajevska Regionalna radionica o društvenoj inovaciji

1. kolovoza 2016.

U razdoblju od 29. do 31. srpnja 2016. godine Fondacija Mozaik u suradnji s Fondacijom Ana i Vlade Divac iz Srbije, organizirala je u Sarajevu Regionalnu radionicu o društvenoj inovaciji.

Tridesetak sudionika iz četiri zemlje regije – BiH, Srbije, Makedonije i Hrvatske  – imali su priliku na dvodnevnom intenzivnom treningu steći dodatna znanja o društvenoj inovaciji i osmišljavanju društveno inovativnih projektnih prijedloga. Osim toga, bila je toIMG_20160730_120410 dobra prilika za druženje, upoznavanje i razmjenu iskustava vezanih uz provedbu Programa YouthBank (u Hrvatskoj Mladi: Snaga zajednice) koji se provodi u tri od četiri zemlje sudionice, dok se u Makedoniji početak provedbe sličnoga Programa očekuje s početkom iduće kalendarske godine.

Izazovi, vezani uz provedbu Programa u svakoj su zemlji regije vrlo slični pa je bilo zanimljivo čuti tuđa iskustva i razmišljanja koja ćemo možda moći iskoristiti i kod nas u Hrvatskoj.

Regionalnoj radionici u jednome su se dijelu pridružili i kolegice i kolege iz Gruzije i Abhazije gdje se također provode slični programi.

 

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.