Promicanje ljudskih prava: izvještaj o dodjelama potpora na globalnoj razini

24. srpnja 2015.

Svake godine zaklade diljem svijeta financiraju napore za očuvanje i promicanje ljudskih prava. Zadnje objavljeno izvješće, Promicanje ljudskih prava: Izvještaj o dodjelama potpora na globalnoj razini, donosi prikaz globalne dodjele potpora za promicanje ljudskih prava u 2012. godini.

To izdanje Izvještaja kojega su sastavili američki Zakladni Centar i International Human Rights Funders Group (IHRFG) u suradnji s Ariadne – europskim zakladnicima za društvene promjene i ljudska prava te Međunarodnom mrežom fondova za žene (INWF), pokazuje da je distribuirano 1,8 milijardi USD putem zaklada iz 45 zemalja na više od 10.500 organizacija diljem svijeta. Rad na zaštiti i promicanju ljudskih prava kojega podupiru zaklade bavi se razičitim aspektima ljudskih prava, od osiguranja prava na mirno okupljanje i udruživanje, preko podrške nenasilju, do promicanja prava na obrazovanje.

human_rights_grantmaking

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.