U SAD pokrenut humanitarni telekom i društvena mreža TPO bez reklama

21. srpnja 2015.

Nakon što je globalna enciklopedija Wikipedia zaživjela diljem svijeta kao besplatna i brza baza općih informacija koju mogu koristiti i uređivati baš svi, njezin osnivač Jimmy Wales je pokrenuo novi projekt – američki telekom za mobilne korisnike i društvenu mrežu TPO.

Što se tiče same društvene mreže, Jimmy Wales je rekao da će TPO biti “sličan Twitteru, ali bolji te da se nada kako će biti masivan“. Wales na svojem blogu objasnio i svoju motivaciju za lansiranje još jedne, ali drugačije mreže. TPO je nastao iz želje da se novac preusmjeri s oglašavanja, koje Wales smatra bacanjem novca, u dobrotvorne svrhe. “Postojeće društvene mreže tretiraju svoje korisnike kao robu koju prodaju svojim oglašivačima. To naravno vodi neželjenom korištenju korisničkih osobnih podataka i konfliktu između onoga što žele korisnici i što treba oglašivačima”.

Željeli smo napraviti prostor u kojem će se ljudi povezivati sa svojim prijateljima i dobrotvorne projekte koji ih zanimaju, u prostoru koji će biti potpuno oslobođen od oglasa, kazao je Wales. TPO zajednica omogućava korisnicima da nauče više o različitim humanitarnim projektima te da lakše doniraju i prate njihov rad.” Isto tako, društvena mreža moći će se koristiti kao platforma za prikupljanje novca u dobrotvorne svrhe.

TPO

preuzeto s: telegram.hr

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.