26. EFC-ova Opća skupština i Konferencija u Milanu od 20-22. svibnja 2015.

17. svibnja 2015.

Kad mislimo na Milano, razmišljamo o … zakladama!

Od 20. do 22. svibnja 2015. EFC (Europski zakladni centar – European Foundation Centre) održat će svoju 26. Opću skupštinu i Konferenciju u Milanu, jednom od najvećih gradova u Italiji i domaćinu EXPO-a otvorenog 1. svibnja ove godine.

EFC je odabrao Milano kako bi potaknuo sinergiju svoje konferencije i brojnih događanja, priredaba i ljudi povezanih s EXPO-om. Usko preslikavajući temu ovogodišnjeg EXPO-a “Hraniti planet, Energija za život”, EFC-ova ovogodišnja konferencija nosi naziv “Filantropija: vizije i energija za promjene”. Ona će ne samo prihvatiti izazov održivog razvoja našega planeta, već će ići i korak dalje i usredotočiti se na mlade, korporativni angažman za društvenu jednakost te na pitanja elastičnosti zajednice.

Četiri glavna područja koje Konferencija pokriva su:

Mladi kao pokretači promjena

Kako filantropija može pomoći u korištenju energije budućih nositelja promjena? Koja je naša uloga u razvijanju potrebnih vještina i mogućnosti za mlade koje će im dati alate i inspiraciju da postanu nositelji održivog razvoja?

Filantropija, vlast i korporativni angažman u svrhu društvene jednakosti

Što zaklade mogu učiniti u promicanju aktivnije suradnje filantropa, kreatora politika i korporativnog angažmana u cilju stvaranja društvene jednakosti i održivih promjena?

Društvena elastičnost

Kako zaklade mogu pomoći u osnaživanju zajednica i potaknuti ih da postanu nositelji vlastitog održivog razvoja?

Budućnost planeta… misaona hrana

Znanstvena istraživanja, odgovorne inovacije, održivi razvoj i sigurnost hrane – može li energija zaklada pretvoriti viziju u stvarnost?

Izvor: efc.be

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.