„Hrvatska volontira!“ 2014.

19. veljače 2015.

Hrvatska mreža volonterskih centara već četvrtu godinu zaredom organizira manifestaciju Hrvatska volontira! – priključite nam se od 19. do 24. svibnja 2014. Prijavite nam svoje volonterske aktivnosti, pronađite preko nas volontere i obojite Hrvatsku volonterskim bojama!- poručuju organizatori.

Manifestacija Hrvatska Volontira! ove će se godine održati od 19. do 24. svibnja 2014., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Prošlogodišnja kampanja, održana pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, okupila je 2.154 volontera koji su kroz 184 volonterske akcije na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 9.250 sati.

Ove Vas godine ponovno pozivamo da volontirate s nama – bilo da se radi o već postojećim, redovnim aktivnostima Vaše organizacije ili o nekim novim aktivnostima, pridružite se manifestaciji Hrvatska volontira! u tjednu od 19. do 24. svibnja 2014.

Kako svjedoče prošlogodišnje aktivnosti, samo mašta postavlja granice onome što možete napraviti. U 2013. volontiralo se u domovima i bolnicama, podrškom osobama s invaliditetom i slijepim osobama, kroz čišćenje podmorja, ornitoloških rezervata, izletišta i sanjkališta, pripremu komposišta, prikupljanjem drva za ogrijev siromašnima, izradom i prodajom palačinki u humanitarne svrhe… U njihovoj ih različitosti povezuje isti cilj – promovirati volonterske programe različitih organizacijama, vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!

Ove godine naglasak kampanje stavljamo na volontiranje mladih te vas pozivamo da u svoje aktivnosti posebno uključite mlade ljude, o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva.
Više: www.volontiram.info

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.