Odbor “Mladi za mlade”

U zadarskom Impact centru od 26. do 28. veljače trajala je edukacija članova odbora “Mladi za mlade” u sklopu Programa “Mladi: snaga zajednice”.

Četrdesetero mladih iz pet gradova sudionika u Programu – Koprivnice, Kraljevice, Kutine, Lipika i Novog Marofa – te njihove koordinatorice, pratilo je dvoipoldnevni tečaj nositelj kojega je bila zakladina partnerska Fondacija Mozaik iz BiH. Sličan se program provodi u susjednoj državi već punih osam godina, a do sada je kroz program financirano gotovo 2.000 projekata mladih u 32 bosanskohercegovačke općine.

U iznimno poticajnoj i prijateljskoj atmosferi, mladi su od kolega iz Fondacije Mozaik, lokalnih facilitatora i predstavnika BiH općina u kojima se program provodi učili o društvenim inovacijama, društvenom poduzetništvu, tehnologiji raspisivanja natječaja, procjene i praćenja projekata te o filantropiji, empatiji, komunikaciji, timskom radu i radu s ljudima.

Program “Mladi: snaga zajednice” u mnogim je gradovima sudionicima izvrsna podloga i okidač za aktivnije i konkretnije uključivanje mladih ljudi, posebice neformalnih skupina mladih, u rješavanje problema mladih u lokalnim zajednicama kroz osmišljavanje i provođenje projekata kojima je cilj osnaživanje kapaciteta mladih i poboljšanje njihovog života u gradovima iz kojih dolaze.

Pogledajte foto galeriju.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.