Otvorene prijave za PHILEA Forum 2023 u Šibeniku

2. ožujka 2023.

Otvorene prijave za PHILEA Forum 2023 u Šibeniku

Međunarodna organizacija PHILEA – Philanthropy Europe Association, nastala spajanjem dvije europske organizacije ključne za razvoj filantropije u međunarodnom kontekstu: European Foundation Centre (EFC) i Donors and Foundations Networks in Europe – Dafne, otvorila je postupak prijava za sudjelovanje na središnjem događanju u ovoj godini Philea Forum 2023.
Forum će biti održan u Šibeniku, od 23. do 25. svibnja 2023. godine u suorganizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Na PHILEA Forumu se očekuje sudjelovanje više od 700 predstavnika zaklada iz cijele Europe i svijeta s misijom jačanja uloge zaklada kao katalizatora promjena i graditelja mostova između zajednica, različitih sektora i generacija, povezujući i razmjenjujući iskustva sa svrhom unapređenja budućeg djelovanja. Svi sudionici se uključuju u strukturirane sadržaje Foruma (razgovori, paneli, radionice, studijske posjete), a ove godine je glavna tema događanja prikazana u naslovu – Novi kompas za Europu.
Deset godina nakon ulaska Hrvatske u EU, filantropska zajednica okupit će se kako bi procijenila na koji način može doprinijeti stvaranju Europe kakvu trebamo, za svijet kakav želimo, a sve to uoči drugog „Sastanka o ciljevima održivog razvoja“, koji označava središnju točku u provedbi Agende 2030, odnosno godinu dana prije sljedećih EU izbora.
Više informacija je dostupno OVDJE

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.