EFC konferencija 2021. – Iz krize u priliku –

24. lipnja 2021.

Kako filantropija može ubrzati održive promjene?

Konferencija će se održati u Beču, 18-20 listopada 2021. godine

Zdravlje planeta neraskidivo je povezano sa zdravljem onih koji na njemu žive. Filantropija ublažava učinke pandemije Covid-19, istodobno zadržavajući fokus na ostalim kritičnim izazovima sa kojima se svi susrećemo, od klimatske krize do rastuće socijalne nepravde i nejednakosti, što je pandemija dodatno pogoršala.

Na EFC konferenciji u Beču naše će se članstvo okupiti nakon više od dvije godine. Nismo ni sanjali da bi se to moglo dogoditi, ali od posljednje EFC konferencije u Parizu 2019. godine, ono što je prije bilo nezamislivo postalo je stvarnost, a ranije nemoguće postalo je moguće.

Kako se filantropija može nadovezati na zamah inovacija u protekle dvije godine kako bi pomogla ubrzati stvarne održive promjene, ne u dalekoj budućnosti, već upravo ovdje i sada? Bez cjepiva za klimatsku krizu i imuniteta krda za problem nejednakosti, konferencija će razmotriti načine na koje filantropija može pomoći u kataliziranju cjelovitijeg odgovora na velike izazove koji tek predstoje. Konferencija će biti oblikovana kroz četiri isprepletena dijela (klima, demokracija, filantropija i društvo). Svaki dio moderirat će stručnjak koji je široko prepoznat u tom području, a fokusirat će se na  kulturu, digitalnu agendu, obrazovanje i građanski angažman.

EFC konferencija 2021.  morat će se prilagoditi na „novo normalno“, pa ćemo ove godine raditi malo drugačije. EFC konferencija 2021. održat će se u Beču od 18. do 20. listopada 2021. u manjem opsegu nego inače, a na proljeće mu je prethodila godišnja skupština članova AGA ( Annual General Assembly (AGA) of Members.)

PROGRAM KONFERENCIJE

REGISTRACIJA NA KONFERENCIJU

Za više informacija o EFC konferenciji 2021 možete kontaktirati Valerie Bernauer.

Sadržaj preuzet sa www.efc.be

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.