Tvornice ideja u Lipiku, Kraljevici i Koprivnici

29. svibnja 2016.

U subotu, 21. svibnja bili smo s Tvornicom ideja u Lipiku.

Za financijska sredstva za provedbu inovativnih, potrebnih, korisnih i održivih projektnih prijedloga na Tvornici su se natjecale četiri neformalne skupine mladih.
Želja i cilj svakome od njih bila je učiniti nešto za svoj grad kako bi mladi imali dodatni kvalitetan sadržaj oko kojega će se okupljati i provoditi slobodno vrijeme.

Tijekom cjelodnevne interaktivne i edukativne Tvornice, četiri projektne ideje postale su projektni prijedlozi, a lipički ocjenjivački tim iz redova Odbora Mladi za mlade temeljem zadanih kriterija odabrao je dva dobitna proketna prijedloga:
Izvor (uređenje i osmišljavanje sadržaja za mlade oko izvora pitke vode) i
Društvene igre (poligon za društvene igre i okupljanje mladih u centru grada Lipika).

Čestitamo dobitnicima, a na sudjelovanju zahvaljujemo svima ostalima, jer su nam svojim prisustvom pokazali da vole svoj grad.

U malom primorskom gradu Kraljevici s Tvornicom smo gostovali u nedjelju, 22. svibnja.
Na Tvornici ideja okupile su se tri neformalne skupine mladih sa svojim projektnim idejama o tome kako unaprijediti kvalitetu života mladih u njihovoj lokalnoj zajednici.
Ocjenjivački tim Odbora Mladi za mlade Kraljevica donio je, temeljem zadanih kriterija, odluku da će financijski biti podržana dva projekta, i to:
Projekt Park Križišće i
Cestovni poligon.
Čestitamo Križišćanima i mladim roditeljima u Kraljevici na dobivanju financijske podrške za provedbu njihovih projekata!

U Koprivnici su se u subotu, 28. svibnja, na Tvornici ideja okupile tri neformalne skupine mladih entuzijasta koji svojim projektnim idejama žele unaprijediti kvalitetu života u njihovom gradu. Iako prijavljene ideje obuhvaćaju više ciljnih skupina, prvenstvena briga svih triju timova bili su mladi.
Projektne ideje su uz pomoć naših koprivničkih facilitatora prerasle u projektne prijedloge, a sudački je tim naposlijetku odabrao dva projektna prijedloga za financiranje:
– Park za pse i njihove vlasnike
– Tandem bicikli za slijepe Koprivničance/ke i njihove goste.

Mladi Koprivničanci/ke pokazali su zavidnu razinu empatije i brige za svoje sugrađane, posebice mlade ljude i osobe s invaliditetom. Čestitamo im i želimo da uspješno u djelo provedu svoj projektni plan.
Čestitamo i ostalim sudionicima Tvornice i nadamo se da će uspjeti u svojem naumu da dodatno unaprijede život mladih u Koprivnici.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.