Raspisan Javni poziv za Tvornicu ideja

15. ožujka 2016.

shutterstock_194954891-e141608563050815. ožujka 2016. Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj u suradnji s gradovima sudionicima u Programu raspisala je Javni poziv za prijavu projekata neformalnih skupina mladih na Tvornicu ideja. Mladi u dobi od 17 do 30 godina u pet gradova sudionika u Programu – Koprivnici, Kraljevici, Kutini, Lipiku i Novom Marofu – imaju priliku osmisliti inovativan, originalan i održiv projekt kojime bi se unaprijedila kvaliteta života mladih u tim gradovima te sudjelovati u manifestaciji Tvornica ideja na kojoj će se odabrati po dva najbolja projekta iz svakoga grada za financiranje iz sredstava Programa.

Na taj način mladi se ljudi aktivno uključuju u život svoje zajednice, rješavanje pitanja od njihova interesa te na vlastitom iskustvu provedbe projekta uče o društvenom poduzetništvu, društvenim inovacijama, odgovornosti, upravljanju projektima, filantropiji i nizu drugih vještina koje će im pomoći da stasaju u novu generaciju društveno odgovornih pojedinaca koji žele i mogu doprinijeti razvoju svojih gradova.

Više o Javnom pozivu pročitajte ovdje.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.