Program “Mladi: snaga zajednice”

7. siječnja 2016.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj upravo kreće u provedbu inovativnog programa “Mladi: snaga zajednice” koji je pokrenut u okviru Tematskog fonda “Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0” Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a Europska zaklada za filantropiju je u tom segmentu partner Nacionalnoj zakladi.

To je Program kojemu je cilj povećanje i ohrabrivanje sudjelovanja mladih ljudi, starosti od 17 do 30 godina, u razvoju svoje lokalne zajednice, gdje oni preuzimaju aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka i pružanju podrške neformalnim skupinama mladih ljudi unutar svoje lokalne zajednice. Program stvara mogućnosti za neformalne skupine mladih da, u skladu s prioritetima i potrebama u svome gradu ili općini, rade na konkretnim projektima kojima rješavaju neki problem/e u zajednici.

Više o Programu saznajte ovdje.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.