Humanost i dobrota na djelu – pomozimo izbjeglicama

25. kolovoza 2015.

Javio nam se jedan mladi Sirijac. Želio je sa svima vama podijeliti svoja razmišljanja. Živi u Hrvatskoj, ovdje se i obrazuje, želi bolji život… ovo je njegova poruka svima nama…

Pozdrav svima, nadam se da ste svi dobro. Ja sam Sirijac, živio sam u ratu 3 godine, situacija je ondje uistinu strašna. Živio sam u glavnom gradu, Damasku. Sirijci su započeli prosvjede protiv Vlade s ciljem boljeg života i proširili ih diljem zemlje. Vlada nije pronašla način za obuzdavanjem prosvjeda i zemlja se našla u kaosu. Kako se ondje s vremenom pojavio ISIL niti sam ne znam, kao i brojne paravojne jedinice. Situacija u Damasku, u Siriji, prije nego sam otišao uistinu je bila loša. Bombardiranje, autobombe, projektili. Bila je strašno.

Proveo sam 2 godine u Hrvatskoj. Uistinu volim ovu zemlju iako i ovdje život nije lak, ali dajem sve od sebe. Nadam se da ću i ja imati, kao i ostali ljudi, normalan život i izgraditi sve ono što sam u Siriji izgubio.

refugees

Izvor: https://www.facebook.com/dobrodosli.dragi.imigranti?fref=ts

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.