2015. – Europska godina posvećena razvoju: što je to i kako se uključiti?

18. lipnja 2015.

“Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost” – moto je Europske godine posvećene razvoju (EYD2015) koji nas inspirira u nastojanju da zajednički gradimo bolji svijet za sve nas, što zaklade neprekidno i čine. Ovo je prva Europska godina koja se bavi aktivnostima Europske unije izvan njezinih prostora i općenito ulogom Europe u svijetu.

EYD2015 je i prigoda zakladama da u prvi plan stave osobe, zajednice i aktivnosti koje podržavaju, da istaknu inovacije i naučene lekcije vezane uz društvena pitanja s raznih strana svijeta te da potaknu razgovore na lokalnim i međunarodnim razinama o budućnosti kakvu želimo i što je potrebno kako bismo je i ostvarili.

Kao podršku zakladama tijekom EYD2015, Europski zakladni centar (EFC) održava brojne sastanke, edukacije i razgovore tijekom čitave ove godine. Svago mjeseca tijekom 2015. EFC stavlja težište na određenu temu, a svoju priču možete podijeliti na EYD2015 web stranici.

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj je korisnica financijske podrške Nacionalne zaklade u okviru Razvojne suradnje u području razvoja filantropije i zakladništva u Republici Hrvatskoj.